Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

Medeslachtoffers van alcohol


Het boek 'De medeslachtoffers van Alcohol' wordt uitgegeven door: Davey Jones Publishing.

Adres: Randweg 2, 4841 KE Prinsenbeek, info@daveyjonespublishing.nl 
Davey Jones Publishing is een imprint van ClusterEffect.Leven met iemand die te veel drinkt...

Dat doen veel mensen dag in dag uit, in de hoop dat het ooit anders wordt. Hoop die meestal tevergeefs is. Vaak wordt het nog erger in een eindeloos patroon, waarin de één drinkt en de ander daar de ellende van ondervind. De drinker, die voor allerlei problemen zorgt contra zijn of haar netwerk waarin de problemen schreeuwen om oplossingen.

Dat patroon ontstaat niet ineens, maar geleidelijk aan. Alcohol sluipt er langzaam in en vergiftigt relaties. De partner vangt steeds vaker de klappen op en neemt taken en verantwoordelijkheden over. Zijn of haar leven staat volledig in het teken van de drinker. Soms gaat het ver, heel ver. De identiteit van zij die in de schaduw van de drinker leven, staat zwaar onder druk in een verre van rooskleurig en zorgeloos leven. Het loslaten en uit die rol stappen is een zwaar en moeizaam traject, want ondanks alles geeft de niet-problematische drinker om de alcoholist. Soms gaat het ineens iets beter en dat zijn de valkuilen als blijkt dat het daarna opnieuw mis gaat. Agressie, ruzie om niets, gênante vertoningen en mislukte afspraken slaan de klok.

De verhalen in de serie ‘De medeslachtoffers van alcohol’ maken duidelijk welke impact de drinker heeft op zijn of haar directe omgeving met het doel (h)erkenning te vinden, waar mogelijk oplossingen uit voortkomen.
--------------
Naam:
Reactie op deze pagina
 
 
Reacties: